Goda nektarinpajen

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Smördegspaj med härliga frukter och cottage cheese.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 3 nektariner eller persikor, i klyftor
  • 2 ägg
  • 250 g cottage cheese
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk florsocker
  • 0.5 citroner
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk rom eller mandellikör
  • 0.5 dl strösocker
  • Till garnering:
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Fukta långsidan på ena plattan och tryck ihop den med kanten av den andra. Kavla ut tunt så det räcker att klä botten och kanter på en pajform, (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. Ställ i kylskåp ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225º.
  2. Nagga bottnen och sätt gärna en bit folie runt kanten så degen hålls uppe. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Sänk värmen till 200°C.
  3. Skilj på äggens gulor och vitor. Blanda gulorna med keso, potatismjöl, florsocker, citronskal, vaniljsocker och ev rom eller likör. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa tills det blir en tjock och blank maräng. Blanda den med kesoblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet och lägg på nektarin eller persika. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
  4. Sikta florsocker över vid serveringen. Servera pajen ljummen eller kall ev med lite lättvispad grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Gratinerade aprikoser

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 3 nektariner eller persikor, i klyftor
  • 2 ägg
  • 250 g cottage cheese
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk florsocker
  • 0.5 citroner
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk rom eller mandellikör
  • 0.5 dl strösocker
  • Till garnering:
  • 2 msk florsocker

Goda nektarinpajen

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Smördegspaj med härliga frukter och cottage cheese.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fukta långsidan på ena plattan och tryck ihop den med kanten av den andra. Kavla ut tunt så det räcker att klä botten och kanter på en pajform, (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. Ställ i kylskåp ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225º.
  2. Nagga bottnen och sätt gärna en bit folie runt kanten så degen hålls uppe. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Sänk värmen till 200°C.
  3. Skilj på äggens gulor och vitor. Blanda gulorna med keso, potatismjöl, florsocker, citronskal, vaniljsocker och ev rom eller likör. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa tills det blir en tjock och blank maräng. Blanda den med kesoblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet och lägg på nektarin eller persika. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
  4. Sikta florsocker över vid serveringen. Servera pajen ljummen eller kall ev med lite lättvispad grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Gratinerade aprikoser

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies