Gnocchi - Paolo Robertos recept

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Recept på hemmagjord gnocchi av Paolo Roberto. Inspireras och testa att göra egen gnocchi!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 st
  • 800 g mjölig potatis
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå.
  2. Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner äggen. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 2 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt mot en mjölad gaffel.
  4. Lägg den färdiga gnocchin på den mjölade bänken eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i saltat kokande vatten med en skvätt olja.
  5. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



4 st
  • Ingredienser 4 st
  • 800 g mjölig potatis
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk olivolja

Gnocchi - Paolo Robertos recept

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Recept på hemmagjord gnocchi av Paolo Roberto. Inspireras och testa att göra egen gnocchi!

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå.
  2. Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner äggen. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 2 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt mot en mjölad gaffel.
  4. Lägg den färdiga gnocchin på den mjölade bänken eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i saltat kokande vatten med en skvätt olja.
  5. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies