Gnocchi med råstekt blomkål, svamp och salvia
  • Tid 60 min

Gnocchi med råstekt blomkål, svamp och salvia

4.13 (30 betyg)

Hemmagjord gnocchi med grönsaker och svamp, toppad med grana padano och salvia.

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tsk neutral olja
  • 250 g champinjoner, delade
  • 400 g blomkål, i små buketter
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk salvia, plockade blad
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron
Gnocchi
  • 400 g mjölig potatis
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Gnocchi: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå. Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner ägget. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.

  2. 2

    Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i kokande, saltat vatten med en skvätt olja. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den slutat släppa vätska. Tillsätt blomkål, vitlök, smör, salt och salvia. Stek någon minut till, rör om och häll i gnocchin i pannan. Rör ner osten, pressa över citronsaft och smaka ev av med mer salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka potatisen dagen innan så spar du tid.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christopher

    Mycket gott! Gick bra med fast potatis också som revs på rivjärn i brist på press.

  • Yar

    Tyckte det blev jättegott! Körde med parmesan istället, och torkad oregano, timjan och rosmarin, blev riktigt bra! Ta gärna lite mindre citron tycker jag, så det inte tar över smaken från parmesanen