Gnocchi gratinati con carne e mozzarella (Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella)
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Gnocchi gratinati con carne e mozzarella (Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella)

2.93 (57 betyg)

Supergenuin rätt med massor av smak. Älskades av alla gäster!

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade morötter
  • 300 g kalvfärs eller nötfärs
  • 1 dl rött vin
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 5 finhackade salviablad
  • salt och svartpeppar
  • 500 g gnocchi, köpta eller hemgjorda
  • 200 g mozzarella
  • riven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och morötter i olja i en kastrull tills de är mjuka utan att få färg. Tillsätt färsen och stek tills den är brun och smulig. Häll på vinet och låt allt koka ihop 3 min.

  2. 2

    Häll i passerade tomater, rosmarin och salvia. Låt såsen sjuda 30 min och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Sätt ugnen på 225°. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min.

  4. 4

    Blanda gnocchin med köttfärssåsen och häll i en ugnsform. Riv bitar av mozzarellan och lägg ovanpå. Strö över parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd runt i gratängen före servering.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Bra vardagsmat. Inget fantastiskt, men gott!

  • Christina

    Bra