Gnocchi a la carbonara
  • Tid 40 min

Gnocchi a la carbonara

0 (0 betyg)

Glutenfritt och gott!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g kokt skalad potatis (600 g okokt med skal)
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl rismjöl till bakbordet
  • 2 msk olivolja till stekning
Till servering:
  • 120 g bacon, strimlad
  • 2 dl riven parmesan
  • basilikablad
  • 4 äggulor
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.

  2. 2

    Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 min. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Servera gnocchin med bacon, parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gnocchin kan också kokas i saltat vatten. Koka några i taget – de är klara när de flyter upp, ca 3 min.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar