Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Saffransbulle på plåt med mandelmassa- och kardemummafyllning gör julbaket extra gott.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim och 30 min jäsning + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 8 dl glutenfritt mjöl
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • Till garnering
  • mandelspån
  • lingon

Gör så här

  1. Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-01

Hej Titti, så roligt att du gillar vårt recept - det är verkligen ett bra lussebullsrecept! God jul!

Titti

2021-12-01

Gjorde den i år igen och den är verkligen foolproof. Denna gången hade jag inte mandelmassan och öste bara ner allt i långpannan utan att dela upp den. Fungerade precis lika bra 👌

Christer

2020-12-11

Finax glutenfritt mjöl borde väl funka det med.

Titti

2020-12-06

WOW va god! Jag använde mig av 485 g Semper fin mix (siktade även mjölet), ca 490 g Mjölk, 133 g socker och hade den inne på 180 grader varmluft i 18 minuter. Blev inte alls så mörk som på bilden men god ändå!

Jana

2019-12-13

Kan man använda vanligt vetemjöl?

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 dl strösocker
  • 8 dl glutenfritt mjöl
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • Till garnering
  • mandelspån
  • lingon

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Saffransbulle på plåt med mandelmassa- och kardemummafyllning gör julbaket extra gott.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim och 30 min jäsning + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-01

Hej Titti, så roligt att du gillar vårt recept - det är verkligen ett bra lussebullsrecept! God jul!

Titti

2021-12-01

Gjorde den i år igen och den är verkligen foolproof. Denna gången hade jag inte mandelmassan och öste bara ner allt i långpannan utan att dela upp den. Fungerade precis lika bra 👌

Christer

2020-12-11

Finax glutenfritt mjöl borde väl funka det med.

Titti

2020-12-06

WOW va god! Jag använde mig av 485 g Semper fin mix (siktade även mjölet), ca 490 g Mjölk, 133 g socker och hade den inne på 180 grader varmluft i 18 minuter. Blev inte alls så mörk som på bilden men god ändå!

Jana

2019-12-13

Kan man använda vanligt vetemjöl?