För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Glutenfri västerbottenpaj med löjrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God glutenfri västerbottenpaj toppad med löjrom är perfekt att bjuda på till kräftorna eller på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 6 dl riven västerbottensost eller annan smakrik ost
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • löjrom, eller annan valfri rom
  • finhackad rödlök
  • dill

Gör så här

  1. Nyp ihop mjölmix, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min. Servera pajen med löjrom, rödlök och dill.

Tips

Gör flera små portionspajer! Tänk på att de behöver gräddas kortare tid än en stor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Matjessillröra

(30)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(15)

Spagetti med tomatsås

(44)

Frasig minipizza

(23)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(30)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 6 dl riven västerbottensost eller annan smakrik ost
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • löjrom, eller annan valfri rom
  • finhackad rödlök
  • dill

Glutenfri västerbottenpaj med löjrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God glutenfri västerbottenpaj toppad med löjrom är perfekt att bjuda på till kräftorna eller på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjölmix, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min. Servera pajen med löjrom, rödlök och dill.

Tips

Gör flera små portionspajer! Tänk på att de behöver gräddas kortare tid än en stor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Matjessillröra

(30)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(15)

Spagetti med tomatsås

(44)

Frasig minipizza

(23)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(30)