Glödgad gös
  • Tid 50 min + tid för grillen

Glödgad gös

3.71 (7 betyg)

Ljuvligt god gös tillagade i filiepaket över glöden.

  • Tillagningstid 50 min + tid för grillen
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
Betor:
  • 16 små blandade betor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Kryddrub 2 dl:
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl fänkålsfrön
  • 3 msk senapsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Gös:
  • 800 g gös med skinn utan ben
  • 2 msk kryddrub
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smulad chèvre eller fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.

  2. 2

    Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.

  3. 3

    Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.

  4. 4

    Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen. Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För lite extra rökkaraktär; lägg rökspån direkt på glöden strax innan fisken är klar och sätt på locket.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar