Glödgad gös

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Ljuvligt god gös tillagade i filiepaket över glöden.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för grillen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Betor:
  • 16 små blandade betor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Kryddrub 2 dl:
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl fänkålsfrön
  • 3 msk senapsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Gös:
  • 800 g gös med skinn utan ben
  • 2 msk kryddrub
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smulad chèvre eller fetaost

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.
  2. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.
  3. Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.
  4. Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen. Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.

Tips

För lite extra rökkaraktär; lägg rökspån direkt på glöden strax innan fisken är klar och sätt på locket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(4)
16 st
  • Betor:
  • 16 små blandade betor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Kryddrub 2 dl:
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl fänkålsfrön
  • 3 msk senapsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Gös:
  • 800 g gös med skinn utan ben
  • 2 msk kryddrub
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smulad chèvre eller fetaost

Glödgad gös

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Ljuvligt god gös tillagade i filiepaket över glöden.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för grillen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.
  2. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.
  3. Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.
  4. Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen. Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.

Tips

För lite extra rökkaraktär; lägg rökspån direkt på glöden strax innan fisken är klar och sätt på locket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies