För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Glödbakad regnbåge

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg regnbåge ( 1 hel)
  • 3 msk flingsalt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 klyftad citron
  • 1 klyftande rödlök
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
  2. Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.

Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel tonfisksallad

(11)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(20)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(35)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg regnbåge ( 1 hel)
  • 3 msk flingsalt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 klyftad citron
  • 1 klyftande rödlök
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk svartpeppar

Glödbakad regnbåge

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
  2. Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.

Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel tonfisksallad

(11)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(20)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(35)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)