Glödbakad regnbåge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg regnbåge ( 1 hel)
  • 3 msk flingsalt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 klyftad citron
  • 1 klyftande rödlök
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
  2. Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.

Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg regnbåge ( 1 hel)
  • 3 msk flingsalt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 klyftad citron
  • 1 klyftande rödlök
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk svartpeppar

Glödbakad regnbåge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
  2. Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.

Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)