
Glödbakad regnbåge
Betyg (1-5):
Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg regnbåge ( 1 hel)
- 3 msk flingsalt
- Fyllning:
- 25 g smör
- 1 klyftad citron
- 1 klyftande rödlök
- 1 dl hackad färsk basilika
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 10 körsbärstomater
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här
- Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
- Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.
Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.
Liknande recept
Glödbakad regnbåge
Betyg (1-5):
Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
- Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.
Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!