Glödbakad regnbåge

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 kg regnbåge ( 1 hel)
  • 3 msk flingsalt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 klyftad citron
  • 1 klyftande rödlök
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
  2. Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.

Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fish tacos deluxe

(32)

Laxtaco

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg regnbåge ( 1 hel)
  • 3 msk flingsalt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 klyftad citron
  • 1 klyftande rödlök
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk svartpeppar

Glödbakad regnbåge

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Fyll regnbågen med citron, rödlök och basilika och baka den över glöden.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta och ta ur fisken, gnugga rikligt med salt på inoch utsidan. Fyll fisken med smör örter, grönsaker och peppar.
  2. Slå in fisken i folie och baka i glöden cirka 20 minuter. Eller i ugn i 40–50 minuter.

Tips

Tips! Vi slog in fisken i en våt tidning. Fisken tog då något längre tid att baka men det är miljövänligt och ger samma fina resultat! Tänk på att passa grillen noga så att inte pappret börjar brinna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fish tacos deluxe

(32)

Laxtaco

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies