Gahkku - tunnbröd
  • Tid 2 tim

Gahkku - tunnbröd

3.05 (43 betyg)

Gör egna tunnbröd och fyll med vilt, bönor, sås och grönsaker

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 6

Ingredienser

12-15 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 11 dl vetemjöl + lite till utbakning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula sönder jästen i en bunke. Rör i vatten, smör (gärna ljummet), sirap, salt och vetemjöl. Knåda till en smidig deg, 5 minuter i maskin eller cirka 10 minuter för hand, och låt jäsa under bakduk cirka 1 timme. Lägg degen på ett bakbord och dela den i 12-15 bitar. Strö ut lite mjöl och kavla ut varje degbit till en rund kaka.

  2. 2

    Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna, så tunt som möjligt utan att kakan går sönder. Med mjöl under kakan så går den lätt att lyfta upp. Hetta upp en torr stekpanna på medelstark värme och lägg den utkavlade kakan i pannan.

  3. 3

    Vänd när kakan blivit lite bubblig på ovansidan och fått färg på undersidan. Cirka 1-2 minuter på varje sida. Lägg kakorna under en bakduk och sedan i plastpåse om de inte ska ätas genast, de blir snabbt hårda annars.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • pernilla

    Perfekt till pulled pork