Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

4.25 (4 betyg)

Här är det såsen som är grejen ... Kan tyckas väl enkel, men smaken är ljuvlig. Recept av Stefan Ekengren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g små potatisar
  • 300 g skalade räkor
  • 4 skivor vitt bröd, tex rostbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 8 rädisor, delade
  • 0.5 kruka dill, grovt skuren
  • flingsalt och svartpeppar
Sandefjordssås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal, endast det gula
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala ev potatisen och koka i saltat vatten. Skala räkorna eller låt vätska rinna av om de ligger i lake.

  2. 2

    Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja. Stek eller rosta i ugnen på 175° till fin färg.

  3. 3

    Koka upp crème fraiche, grädde och smör och smaksätt med citronskal och salt. Låt såsen puttra på svag värme tills den tjocknat något, ca 3 min.

  4. 4

    Krossa potatisen grovt med gaffel på ett uppläggningsfat. Strö över räkor, krutonger, salladslök, rädisor och dill. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.

  5. 5

    Servera direkt med den varma såsen. Om man vill kan man ringla den över rätten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar