Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Här är det såsen som är grejen ... Kan tyckas väl enkel, men smaken är ljuvlig. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 700 g små potatisar
  • 300 g skalade räkor
  • 4 skivor vitt bröd, tex rostbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 8 rädisor, delade
  • 0.5 kruka dill, grovt skuren
  • flingsalt och svartpeppar
  • Sandefjordssås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal, endast det gula

Gör så här

  1. Skala ev potatisen och koka i saltat vatten. Skala räkorna eller låt vätska rinna av om de ligger i lake.
  2. Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja. Stek eller rosta i ugnen på 175° till fin färg.
  3. Koka upp crème fraiche, grädde och smör och smaksätt med citronskal och salt. Låt såsen puttra på svag värme tills den tjocknat något, ca 3 min.
  4. Krossa potatisen grovt med gaffel på ett uppläggningsfat. Strö över räkor, krutonger, salladslök, rädisor och dill. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.
  5. Servera direkt med den varma såsen. Om man vill kan man ringla den över rätten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christin

2019-02-27

Inte det mest kalorisnåla men ack så god.

Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fish tacos deluxe

(31)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bowl med sashimilax

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 700 g små potatisar
  • 300 g skalade räkor
  • 4 skivor vitt bröd, tex rostbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 8 rädisor, delade
  • 0.5 kruka dill, grovt skuren
  • flingsalt och svartpeppar
  • Sandefjordssås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal, endast det gula

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Här är det såsen som är grejen ... Kan tyckas väl enkel, men smaken är ljuvlig. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ev potatisen och koka i saltat vatten. Skala räkorna eller låt vätska rinna av om de ligger i lake.
  2. Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja. Stek eller rosta i ugnen på 175° till fin färg.
  3. Koka upp crème fraiche, grädde och smör och smaksätt med citronskal och salt. Låt såsen puttra på svag värme tills den tjocknat något, ca 3 min.
  4. Krossa potatisen grovt med gaffel på ett uppläggningsfat. Strö över räkor, krutonger, salladslök, rädisor och dill. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.
  5. Servera direkt med den varma såsen. Om man vill kan man ringla den över rätten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christin

2019-02-27

Inte det mest kalorisnåla men ack så god.

Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fish tacos deluxe

(31)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bowl med sashimilax

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies