Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar
  • Tid 20 min

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

3 (2 betyg)

Det slår aldrig fel ... Ägghalvor är alltid det mest populära på påskbuffén. Här är några nya att prova. Recept av Eleonora Von Essen

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

12 stycken
  • 6 ägg
  • 50 g smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt
  • 30 g tångkaviar
  • 1 msk fint skuren gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen i 7 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen och gröp varsamt ut äggulan och lägg i en skål.

  2. 2

    Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Häll smöret över äggulorna. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.

  3. 3

    Spritsa eller klicka i ägguleblandningen tillbaka ner i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och garnera med gräslök.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar