För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Ägghalvor är alltid populärt på buffébordet, och här är några nya att prova. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 20 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 50 g smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt
  • 30 g tångkaviar
  • 1 msk fint skuren gräslök

Gör så här

  1. Koka äggen i 7 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen och gröp varsamt ut äggulan och lägg i en skål.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Häll smöret över äggulorna. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Spritsa eller klicka i ägguleblandningen tillbaka ner i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Örtiga oststänger

(4)

Löjrom med tillbehör

(0)

Entrévåfflor

(11)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Keselladipp

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 ägg
  • 50 g smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt
  • 30 g tångkaviar
  • 1 msk fint skuren gräslök

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Ägghalvor är alltid populärt på buffébordet, och här är några nya att prova. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 20 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen i 7 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen och gröp varsamt ut äggulan och lägg i en skål.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Häll smöret över äggulorna. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Spritsa eller klicka i ägguleblandningen tillbaka ner i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Örtiga oststänger

(4)

Löjrom med tillbehör

(0)

Entrévåfflor

(11)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Keselladipp

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)