Fullkornsmuffins med tranbär och russin

Betyg (1-5):
2.78 (23 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200 - 225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • ev 2 msk smör
  • ev 2 msk ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 3.5 dl filmjölk
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl gula russin
  • 0.25 dl sesamfrö
  • 0.25 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Smörj och bröa en muffinsplåt, alternativt fyll den med pappersformar. Blanda vete-, fullkorns-, grahamsmjöl, bakpulver och salt.
  2. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Sikta ner mjölblandningen i filblandningen. Tillsätt tranbär och russin och blanda ordentligt.
  3. Häll smeten i muffinsplåten eller i formarna. Strö över frön och kärnor. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



14 st
  • Ingredienser (14)
  • ev 2 msk smör
  • ev 2 msk ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 3.5 dl filmjölk
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl gula russin
  • 0.25 dl sesamfrö
  • 0.25 dl solrosfrön

Fullkornsmuffins med tranbär och russin

Betyg (1-5):
2.78 (23 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200 - 225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en muffinsplåt, alternativt fyll den med pappersformar. Blanda vete-, fullkorns-, grahamsmjöl, bakpulver och salt.
  2. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Sikta ner mjölblandningen i filblandningen. Tillsätt tranbär och russin och blanda ordentligt.
  3. Häll smeten i muffinsplåten eller i formarna. Strö över frön och kärnor. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies