Fryst chokladmoussetårta

Betyg (1-5):
3.39 (61 betyg)

Fryst tårta med mandelbotten och fyllning med smak av kaffe och choklad.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kyl
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk kakao
  • Fyllning:
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 2 msk kaffe, bryggt och kallt
  • 1 msk konjak
  • 2 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • Garnering:
  • 50 g blockchoklad, mörk eller rostad flagad sötmandel

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Riv mandelmassan, tillsätt äggen och rör kraftigt till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet. Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av formen. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan svalna något. Stjälp upp den och tag bort papperet.

Fyllning

  1. Smält blockchokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, därefter kallt kaffe och ev konjak. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det. Vispa grädden och rör ner den till sist. Moussekrämen ska vara väl blandad. Lägg den kalla tårtbottnen i formen. Häll i moussekrämen. Täck formen och låt den stå i frysen 4-5 timmar eller längre.
  2. Tårtan kommer bäst till sin rätt nätt och jämnt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp ca 45 min eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 min. Garnera ev tårtan med flagad blockchoklad eller mandel.

Variation

  1. Uteslut mandelbottnen och ersätt den med en ljus mousse av 100 g vit eller ljus blockchoklad, 2 ägg och 1 dl grädde. Häll först den mörka moussen i en 1,5 liters form, sedan den ljusa ovanpå. Täck över och frys den. Servera gärna en knaprig kaka till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2013-05-25

Smarrig och lätt att göra!

sanna

2012-01-03

choklad

Liknande recept

Chokladhjärta de luxe

(8)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Mandeltårta med choklad

(16)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

(27)

Biskvier med lemon curd

(49)
9 st
  • Botten:
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk kakao
  • Fyllning:
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 2 msk kaffe, bryggt och kallt
  • 1 msk konjak
  • 2 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • Garnering:
  • 50 g blockchoklad, mörk eller rostad flagad sötmandel

Fryst chokladmoussetårta

Betyg (1-5):
3.39 (61 betyg)

Fryst tårta med mandelbotten och fyllning med smak av kaffe och choklad.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kyl
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Riv mandelmassan, tillsätt äggen och rör kraftigt till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet. Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av formen. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan svalna något. Stjälp upp den och tag bort papperet.

Fyllning

  1. Smält blockchokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, därefter kallt kaffe och ev konjak. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det. Vispa grädden och rör ner den till sist. Moussekrämen ska vara väl blandad. Lägg den kalla tårtbottnen i formen. Häll i moussekrämen. Täck formen och låt den stå i frysen 4-5 timmar eller längre.
  2. Tårtan kommer bäst till sin rätt nätt och jämnt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp ca 45 min eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 min. Garnera ev tårtan med flagad blockchoklad eller mandel.

Variation

  1. Uteslut mandelbottnen och ersätt den med en ljus mousse av 100 g vit eller ljus blockchoklad, 2 ägg och 1 dl grädde. Häll först den mörka moussen i en 1,5 liters form, sedan den ljusa ovanpå. Täck över och frys den. Servera gärna en knaprig kaka till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2013-05-25

Smarrig och lätt att göra!

sanna

2012-01-03

choklad

Liknande recept

Chokladhjärta de luxe

(8)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Mandeltårta med choklad

(16)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

(27)

Biskvier med lemon curd

(49)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies