Fryst apelsincheesecake

Betyg (1-5):
3.04 (28 betyg)

Tillagningstid: 4 timmar 25 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajbotten:
  • 8 digestivekex
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 dl socker
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • Garnering:
  • 2 smulade digestivekex
  • 1.5 skivad apelsin

Gör så här

  1. Finfördela kexen i matberedare eller mortel. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner kexsmulorna. Tryck ut smuldegen i bottnen på en rund bakform.
  2. Skilj på gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Rör ihop ost, gulor, socker, apelsinskal och saft. Blanda ner grädden och sist äggviteskummet.
  3. Bred ut blandningen över pajbottnen. Täck och ställ formen i frysen tills det hårdnat, ca 4 timmar. Kakan kan förvaras i frys i flera veckor.
  4. Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering. Garnera med kexsmulor och apelsinskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Minna

2015-01-21

Krämig och helt underbar! Gör botten av pepparkakor istället - supermumsigt

Kristina

2011-12-28

Godis

9 st
  • Pajbotten:
  • 8 digestivekex
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 dl socker
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • Garnering:
  • 2 smulade digestivekex
  • 1.5 skivad apelsin

Fryst apelsincheesecake

Betyg (1-5):
3.04 (28 betyg)

Tillagningstid: 4 timmar 25 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela kexen i matberedare eller mortel. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner kexsmulorna. Tryck ut smuldegen i bottnen på en rund bakform.
  2. Skilj på gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Rör ihop ost, gulor, socker, apelsinskal och saft. Blanda ner grädden och sist äggviteskummet.
  3. Bred ut blandningen över pajbottnen. Täck och ställ formen i frysen tills det hårdnat, ca 4 timmar. Kakan kan förvaras i frys i flera veckor.
  4. Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering. Garnera med kexsmulor och apelsinskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Minna

2015-01-21

Krämig och helt underbar! Gör botten av pepparkakor istället - supermumsigt

Kristina

2011-12-28

Godis

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies