Fruktkaka extra allt - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Saftig fruktkaka med fikon, konjak, mandelmassa och torkade aprikoser. Perfekt som dessert på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 2 tim + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 150 g torkade fikon, strimlade
  • 3 msk konjak
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl brunt farinsocker
  • 4 ägg
  • 200 g mandelmassa, grovriven
  • 100 g suckat
  • 100 g röda cocktailbär, halverade
  • 10 torkade aprikoser, strimlade
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Lägg fikonen i konjaken och låt stå 2 tim. Smörj och bröa en hög bakform, ca 1 ½ liter. Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, vispa kraftigt mellan varje ägg.
  2. Blanda ner fikon och konjak, mandelmassa, suckat, cocktailbär, aprikoser och kryddor. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ½ tim.
  3. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna lite i formen innan den stjälps upp.

Servering

Kakan är allra godast om den får vila till nästa dag. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake

(24)

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

(2)

Kanelsnittar - Lotta Lundgren

(3)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(15)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(59)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g torkade fikon, strimlade
  • 3 msk konjak
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl brunt farinsocker
  • 4 ägg
  • 200 g mandelmassa, grovriven
  • 100 g suckat
  • 100 g röda cocktailbär, halverade
  • 10 torkade aprikoser, strimlade
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Fruktkaka extra allt - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Saftig fruktkaka med fikon, konjak, mandelmassa och torkade aprikoser. Perfekt som dessert på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 2 tim + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fikonen i konjaken och låt stå 2 tim. Smörj och bröa en hög bakform, ca 1 ½ liter. Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, vispa kraftigt mellan varje ägg.
  2. Blanda ner fikon och konjak, mandelmassa, suckat, cocktailbär, aprikoser och kryddor. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ½ tim.
  3. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna lite i formen innan den stjälps upp.

Servering

Kakan är allra godast om den får vila till nästa dag. Pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake

(24)

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

(2)

Kanelsnittar - Lotta Lundgren

(3)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(15)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies