Frozen mojito cheesecake
  • Tid 30 min + tid att frysa

Frozen mojito cheesecake

3.86 (14 betyg)

Den läskande drinken Mojito, med lime, mynta och rom är inspirationskällan.

  • Tillagningstid 30 min + tid att frysa
  • Ingredienser 10

Ingredienser

10 bitar
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 200 g cream cheese
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl finhackad mynta
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl dulce de leche (mjölkkräm)
  • 0.5 dl ev ljus eller mörk rom
  • 200 g digestivekex
  • 50 g smält smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner cream cheese, limeskal (endast det gröna), limesaft och mynta.

  2. 2

    Vispa grädde och dulce de leche fluffigt. Vänd ner grädden i äggsmeten och rör i rommen.

  3. 3

    Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd varsamt ner i smeten.

  4. 4

    Häll smeten i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Mixa kexen till ett smul och blanda med smält smör. Strö detta över smeten och tryck till något.

  5. 5

    Täck med plast och ställ i frysen minst 5 timmar. Stjälp upp cheesecaken på ett serveringsfat och garnera med myntablad och limeklyftor.

Servering

Vill du göra som på bilden med 2 våningar, gör 1 ½ sats av cheesecaken, och frys in i en större och en mindre form.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Uteslut bara rommen så kan barn och de som avstår alkohol också njuta av tårtan!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Dulce de leche är karamelliserad mjölk.

  • Mia

    Är Dulce de Leche kondenserad mjölk eller inte?

  • Erika

    Jag använde 1dl dulce som det står i receptet och det smakar inte kola. Gott!

  • L

    Ja..ni menar väl kondenserad mjölk? En hel burk dulce skulle ju bli kola/mynta..vilket inte låter så gott.

Visa fler