Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter
  • Tid 25 min + 5 timmar i frysen

Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

4.56 (16 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 25 min + 5 timmar i frysen
  • Ingredienser 11

Ingredienser

10 portioner
  • 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
  • 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
Topping
  • 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
  • 3 msk vispgrädde
  • 0.5 dl salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.

  2. 2

    Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.

  3. 3

    Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.

  4. 4

    Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.

  5. 5

    Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Fantastiskt smarrigt