För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frasiga våfflor med grädde

Betyg (1-5):
3 (51 betyg)

Nygräddade frasvåfflor med lättvispad grädde passar perfekt när man vill njuta lite extra av helgfrukost och brunch.

Tillagningstid: 40 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten, kallt
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 25 g smält smör

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn våffelsmet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smält smör Lägg på 3/4-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
  2. Servera frasvåfflorna så nygräddade som möjligt med socker, sylt eller bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mary

2020-04-20

Mycket goda

E-B

2015-04-13

Våfflor med brunost! Mums!

Tips tillbehör till våfflan

2013-03-24

Det godaste är hjortronsylt och grädde till nygräddade våfflor, tycker jag./Barbro

Anna-Lena Östberg

2012-03-29

Med en aning salt blir de ännu bättre!

Liknande recept

Våfflor - recept på våffelsmet

(143)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(54)

Rulltårta med peach melba

(10)

Fullkornsvåfflor

(31)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten, kallt
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 25 g smält smör

Frasiga våfflor med grädde

Betyg (1-5):
3 (51 betyg)

Nygräddade frasvåfflor med lättvispad grädde passar perfekt när man vill njuta lite extra av helgfrukost och brunch.

Tillagningstid: 40 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn våffelsmet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smält smör Lägg på 3/4-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
  2. Servera frasvåfflorna så nygräddade som möjligt med socker, sylt eller bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mary

2020-04-20

Mycket goda

E-B

2015-04-13

Våfflor med brunost! Mums!

Tips tillbehör till våfflan

2013-03-24

Det godaste är hjortronsylt och grädde till nygräddade våfflor, tycker jag./Barbro

Anna-Lena Östberg

2012-03-29

Med en aning salt blir de ännu bättre!

Liknande recept

Våfflor - recept på våffelsmet

(143)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(54)

Rulltårta med peach melba

(10)

Fullkornsvåfflor

(31)