Frasiga baguetter

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Baka dina egna baguetter och servera dem ljumma med något gott pålägg.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 25 g jäst
  • 5 dl rumsvarmt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och olja.
  2. Häll på nästan allt mjöl och arbeta degen länge, ca 10 minuter i degblandare eller för hand.
  3. Låt jäsa minst 1 timme. Knåda i resten av mjölet och forma långa baguetter på mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig sedan ska den formas till på mjölat bakbord med mjöliga händer. Detta så att brödet blir saftigare. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.

Tips

  1. Gör degen färdig dagen innan, låt jäsa i kylskåpet över natten. Grädda ca 25 minuter. Bröd är alltid godast när det är riktigt färskt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2015-10-13

Sååå dåligt recept. Tråkigt när resultatet blir dåligt när man lagt så mycket tid på baket ;(

1361

2015-06-30

Dåligt recept. Nästan helt omöjlig att baka ut, man måste tillsätta en massa mjöl för att det överhuvudtaget ska gå. Tur att de smakade gott iallfall. Synd, Coop hade ett för ett par år sen ett jättebra recept på baguetter.

Alex

2014-08-30

arbeta degen längre så att det bildas mer gluten, då behöver man inte tillsätta mer mjöl. bakar du dessutom ut bröden med durumvete så krävs blir inte degen så kladdig.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-07

Grädda brödet i ca 25 minuter.

Anni

2013-01-05

Dels för lite mjöl med den mängd som står här fungerar det inte alls. Dessutom saknas gräddningstid?

Liknande recept

Enchilada med bbq-kyckling

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Brydlings enchiladas

(12)

Sesambräck

(9)

Chiayoghurtbägare

(13)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Knäckebröd med rosmarin

(24)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 25 g jäst
  • 5 dl rumsvarmt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 10 dl vetemjöl

Frasiga baguetter

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Baka dina egna baguetter och servera dem ljumma med något gott pålägg.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och olja.
  2. Häll på nästan allt mjöl och arbeta degen länge, ca 10 minuter i degblandare eller för hand.
  3. Låt jäsa minst 1 timme. Knåda i resten av mjölet och forma långa baguetter på mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig sedan ska den formas till på mjölat bakbord med mjöliga händer. Detta så att brödet blir saftigare. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.

Tips

  1. Gör degen färdig dagen innan, låt jäsa i kylskåpet över natten. Grädda ca 25 minuter. Bröd är alltid godast när det är riktigt färskt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2015-10-13

Sååå dåligt recept. Tråkigt när resultatet blir dåligt när man lagt så mycket tid på baket ;(

1361

2015-06-30

Dåligt recept. Nästan helt omöjlig att baka ut, man måste tillsätta en massa mjöl för att det överhuvudtaget ska gå. Tur att de smakade gott iallfall. Synd, Coop hade ett för ett par år sen ett jättebra recept på baguetter.

Alex

2014-08-30

arbeta degen längre så att det bildas mer gluten, då behöver man inte tillsätta mer mjöl. bakar du dessutom ut bröden med durumvete så krävs blir inte degen så kladdig.

Britta/Webbredaktionen

2013-01-07

Grädda brödet i ca 25 minuter.

Anni

2013-01-05

Dels för lite mjöl med den mängd som står här fungerar det inte alls. Dessutom saknas gräddningstid?

Liknande recept

Enchilada med bbq-kyckling

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Brydlings enchiladas

(12)

Sesambräck

(9)

Chiayoghurtbägare

(13)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies