Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp
  • Tid 20 min + 1 timme att koka

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

4.25 (24 betyg)

En supergod, lite lyxig färs som går hem i alla åldrar.

  • Tillagningstid 20 min + 1 timme att koka
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 100 g rökt sidfläsk, strimlat
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • 2 hackade lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g rotselleri, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, svamp och lök tills fläsket fått fin stekyta. Lägg åt sidan.

  2. 2

    Hetta upp en gryta med smör, stek köttfärsen tills den är smulig. Salta och peppra. Tillsätt rotselleri, vitlök, tomatpuré och timjan till färsen.

  3. 3

    Stek under omrörning ca 2 min. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen.

  4. 4

    Rör ner svampfräset och låt grytan koka under lock på låg värme ca 1 timme.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar