För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frallor

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Frallor med jäst, rågmjöl och honung, toppade med pumpakärnor. Enkla att baka är de perfekta till mellanmål och frukost.

Tillagningstid: 30 min + ugnstid
Ugnstemperatur:250º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 11 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Rör ihop med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, honung och salt. Rör ner vetemjöl och grovt rågmjöl, lite i taget, till en jämn deg.
  2. Jäs 1 timme under en kökshandduk. Häll 1 dl mjöl på bakbordet. Knåda degen 5 min med mjölade händer.
  3. Forma degen till en lång rulle. Vänd degrullen i pumpakärnor. Sätt ugnen på 250˚.
  4. Skär i 12 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 30 min under kökshandduk. Spreja bullarna med vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med färskost och grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2018-05-17

Hur fastnar pumpafröna på brödet.

Liknande recept

Proteinrikt hälsobröd

(7)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Salta kex

(8)

Knaprigt knäcke

(16)

Brytbröd med frön

(20)

Kalljästa briocher

(16)

Vegopizza på kikärtsbotten

(24)

Lättbakade baguetter

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 11 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl pumpakärnor

Frallor

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Frallor med jäst, rågmjöl och honung, toppade med pumpakärnor. Enkla att baka är de perfekta till mellanmål och frukost.

Tillagningstid: 30 min + ugnstid
Ugnstemperatur:250º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Rör ihop med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, honung och salt. Rör ner vetemjöl och grovt rågmjöl, lite i taget, till en jämn deg.
  2. Jäs 1 timme under en kökshandduk. Häll 1 dl mjöl på bakbordet. Knåda degen 5 min med mjölade händer.
  3. Forma degen till en lång rulle. Vänd degrullen i pumpakärnor. Sätt ugnen på 250˚.
  4. Skär i 12 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 30 min under kökshandduk. Spreja bullarna med vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med färskost och grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2018-05-17

Hur fastnar pumpafröna på brödet.

Liknande recept

Proteinrikt hälsobröd

(7)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Salta kex

(8)

Knaprigt knäcke

(16)

Brytbröd med frön

(20)

Kalljästa briocher

(16)

Vegopizza på kikärtsbotten

(24)

Lättbakade baguetter

(9)