Focaccia med topping

Focaccia med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Supergott att servera till soppa eller för att göra en charkbricka riktigt matig.

Tillagningstid: 45 min + 2 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37°)
  • 11 dl vetemjöl special
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 färsk fänkål
  • 30 g parmesanost
  • 0.5 msk flingsalt
  • ev rosmarinkvistar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla oljan i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa minst 2 timmar under bakduk. Sätt ugnen på 200°. Hyvla fänkål och parmesanost i tunna skivor. Fördela över brödet. Strö över flingsalt och ringla på lite mer olja.
  4. Toppa ev med några rosmarinkvistar. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lägg brödet att svalna på galler.

Tips

Toppa med andra kryddor, som timjan, oregano eller fänkålsfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Panpizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Päron- och manchegopizza

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tomat- och fetaostfyllt bröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Focaccia med salami och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fröbröd i plåt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Focaccia med topping
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37°)
  • 11 dl vetemjöl special
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 färsk fänkål
  • 30 g parmesanost
  • 0.5 msk flingsalt
  • ev rosmarinkvistar
  • 1.5 tsk salt

Focaccia med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Supergott att servera till soppa eller för att göra en charkbricka riktigt matig.

Tillagningstid: 45 min + 2 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla oljan i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa minst 2 timmar under bakduk. Sätt ugnen på 200°. Hyvla fänkål och parmesanost i tunna skivor. Fördela över brödet. Strö över flingsalt och ringla på lite mer olja.
  4. Toppa ev med några rosmarinkvistar. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lägg brödet att svalna på galler.

Tips

Toppa med andra kryddor, som timjan, oregano eller fänkålsfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Panpizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Päron- och manchegopizza

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tomat- och fetaostfyllt bröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Focaccia med salami och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fröbröd i plåt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)