Focaccia med rosmarin

Focaccia med rosmarin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Härligt saftigt italienskt bröd med mycket olivolja och rosmarin. Foccacia är lätt att baka och det här receptet serverar vi med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 2 msk olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa i kylen under natten eller 2 tim i rumstemperatur under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Sätt ugnen på 200°. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera gärna med parmesantapenade.

Tips

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade. Se recept på coop.se

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-11

Det stämmer, Michan!

michan

2015-12-11

Ska alltså all olja användas till utbakning och inget blandas i degen?

Focaccia med rosmarin
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 2 msk olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt

Focaccia med rosmarin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Härligt saftigt italienskt bröd med mycket olivolja och rosmarin. Foccacia är lätt att baka och det här receptet serverar vi med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa i kylen under natten eller 2 tim i rumstemperatur under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Sätt ugnen på 200°. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera gärna med parmesantapenade.

Tips

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade. Se recept på coop.se

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-11

Det stämmer, Michan!

michan

2015-12-11

Ska alltså all olja användas till utbakning och inget blandas i degen?