Focaccia med rosmarin
  • Tid 45 min + tid att jäsa
  • Ugn 200º

Focaccia med rosmarin

3.25 (4 betyg)

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade.

  • Tillagningstid 45 min + tid att jäsa
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1.5 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 2 msk olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.

  2. 2

    Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.

  3. 3

    Låt jäsa under natten eller 2 tim under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Servera gärna med parmesantapenade.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna tillsammans med parmesantapenade. Se recept på coop.se
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • michan

    Ska alltså all olja användas till utbakning och inget blandas i degen?