Flygande Jakob light
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Flygande Jakob light

2.04 (47 betyg)

Flyg tillbaka till 70-talet och prova en lättare variant av denna säregna kycklinglåda.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingkött, grillat, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl kesella
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.

  2. 2

    Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar