För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Flygande Jakob light

Betyg (1-5):
2.16 (49 betyg)

Flyg tillbaka till 70-talet och prova en lättare variant av denna säregna kycklinglåda.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingkött, grillat, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl kesella
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Gör så här

  1. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Kalkonfilé med limesås

(35)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(25)

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(158)

Julkalkon med cidersås

(8)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g kycklingkött, grillat, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl kesella
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Flygande Jakob light

Betyg (1-5):
2.16 (49 betyg)

Flyg tillbaka till 70-talet och prova en lättare variant av denna säregna kycklinglåda.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Kalkonfilé med limesås

(35)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(25)

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(158)

Julkalkon med cidersås

(8)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)