Flygande Jakob light

Betyg (1-5):
2.04 (47 betyg)

Flyg tillbaka till 70-talet och prova en lättare variant av denna säregna kycklinglåda.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 500 g kycklingkött, grillat, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl kesella
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Gör så här

  1. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g kycklingkött, grillat, rensat från skinn och ben
  • 3 skivade bananer
  • 3 dl kesella
  • 3 dl naturell lättyoghurt
  • 1.5 dl chilisås
  • 0.5 dl jordnötter

Flygande Jakob light

Betyg (1-5):
2.04 (47 betyg)

Flyg tillbaka till 70-talet och prova en lättare variant av denna säregna kycklinglåda.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Olja en ugnsform, fördela kycklingköttet i botten och lägg de skivade bananerna över.
  2. Blanda kesella, yoghurt och chilisås och bred över bananerna. Strö över jordnötterna och sätt in i ugn cirka 15 minuter tills det gratängen har börjat puttra och fått lite färg.

Servering

Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies