Grillad eller ugnsstekt flintastek

Betyg (1-5):
3.44 (62 betyg)

Ugnstemperatur:250-Grill
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg flintastek
  • Med kryddor:
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver eller 0,5-1 tsk chilipulver
  • Med marinad:
  • 1 dl olja
  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 0.5 dl ketchup
  • 3 droppar tabasco eller 3 msk sherry
  • 1 msk timjan
  • 1 msk soja, äkta

Gör så här

  1. <p>Flintastek är en 2-3 cm tjock skiva av skinka med ben. Den säljs både okryddad och kryddad, omarinerad och marinerad. Gör några snitt i svålen.
  2. Med kryddor: Salta och krydda steken på båda sidor strax före tillagningen.
  3. <h3>Med marinad:
  4. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg steken i en plastpåse eller form. Häll på marinaden. Täck över formen. Låt steken ligga i kyl 1-2 dygn eller i rumstemperatur 3-4 timmar. Vänd några gånger. Tag upp och torka av steken.
  5. Grilla: 15-20 min per sida. Vänd köttet flera gånger.
  6. Steka i ugn: Värm ugnen till 250ºC. Lägg steken på ett ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen 20-25 min, vänd steken efter halva tiden. Pensla marinerad stek med marinaden under stekningen. Skär steken i skivor.
  7. Till: kokt potatis eller potatissallad, stekta eller grillade äpplen eller tomater och/eller en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Essi

2014-08-17

Jävligt bra recept smakade perfekt med en färdigmarinerad flinta på grill i ugnen bea å potatis mums

Chris

2014-05-03

Mums mums mycket gott

jonas

2012-07-09

mums

10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg flintastek
  • Med kryddor:
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver eller 0,5-1 tsk chilipulver
  • Med marinad:
  • 1 dl olja
  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 0.5 dl ketchup
  • 3 droppar tabasco eller 3 msk sherry
  • 1 msk timjan
  • 1 msk soja, äkta

Grillad eller ugnsstekt flintastek

Betyg (1-5):
3.44 (62 betyg)

Ugnstemperatur:250-Grill
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Flintastek är en 2-3 cm tjock skiva av skinka med ben. Den säljs både okryddad och kryddad, omarinerad och marinerad. Gör några snitt i svålen.
  2. Med kryddor: Salta och krydda steken på båda sidor strax före tillagningen.
  3. <h3>Med marinad:
  4. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg steken i en plastpåse eller form. Häll på marinaden. Täck över formen. Låt steken ligga i kyl 1-2 dygn eller i rumstemperatur 3-4 timmar. Vänd några gånger. Tag upp och torka av steken.
  5. Grilla: 15-20 min per sida. Vänd köttet flera gånger.
  6. Steka i ugn: Värm ugnen till 250ºC. Lägg steken på ett ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen 20-25 min, vänd steken efter halva tiden. Pensla marinerad stek med marinaden under stekningen. Skär steken i skivor.
  7. Till: kokt potatis eller potatissallad, stekta eller grillade äpplen eller tomater och/eller en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Essi

2014-08-17

Jävligt bra recept smakade perfekt med en färdigmarinerad flinta på grill i ugnen bea å potatis mums

Chris

2014-05-03

Mums mums mycket gott

jonas

2012-07-09

mums

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies