Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

2.87 (39 betyg)

Fläskytterfilé stekt i ugn med dina rotsaksfavoriter.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Rostade rotfrukter:
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 citron, saften
  • 0.5 tsk salt
Örtolja:
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Gnid in fläskytterfilén med olja och peppar. Stick i en stektermometer och lägg köttet på en plåt. Skala och skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet. Blanda olja, honung, citronsaft och salt och ringla över rotfrukterna.

  2. 2

    Stek mitt i ugnen ca 25 min, köttet är klart vid en innertemperatur på 65°. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det. Ge ev rotfrukterna lite mer färg med ugnens grillfunktion ca 5 min.

Örtolja

  1. 1

    Blanda timjan med olja, citronskal (endast det gula) och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla oljan över köttet vid servering och servera med rotfrukterna.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gerd

    Jättegott!

  • Liane

    Inte alls mycket olja, och gott.

  • Ylva Sehlén

    Mycket olja, verkar annars jättegott.

  • Kjell

    najs