Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg (1-5):
2.98 (42 betyg)

Fläskytterfilé stekt i ugn med dina rotsaksfavoriter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Rostade rotfrukter:
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 citron, saften
  • 0.5 tsk salt
  • Örtolja:
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Gnid in fläskytterfilén med olja och peppar. Stick i en stektermometer och lägg köttet på en plåt. Skala och skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet. Blanda olja, honung, citronsaft och salt och ringla över rotfrukterna.
  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, köttet är klart vid en innertemperatur på 65°. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det. Ge ev rotfrukterna lite mer färg med ugnens grillfunktion ca 5 min.

Örtolja

  1. Blanda timjan med olja, citronskal (endast det gula) och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla oljan över köttet vid servering och servera med rotfrukterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2016-03-01

Jättegott!

Liane

2015-02-19

Inte alls mycket olja, och gott.

Ylva Sehlén

2014-09-16

Mycket olja, verkar annars jättegott.

Kjell

2014-03-27

najs

Liknande recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

(47)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Julkorv

(15)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Rostade rotfrukter:
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 citron, saften
  • 0.5 tsk salt
  • Örtolja:
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • svartpeppar
  • salt

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg (1-5):
2.98 (42 betyg)

Fläskytterfilé stekt i ugn med dina rotsaksfavoriter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in fläskytterfilén med olja och peppar. Stick i en stektermometer och lägg köttet på en plåt. Skala och skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet. Blanda olja, honung, citronsaft och salt och ringla över rotfrukterna.
  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, köttet är klart vid en innertemperatur på 65°. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det. Ge ev rotfrukterna lite mer färg med ugnens grillfunktion ca 5 min.

Örtolja

  1. Blanda timjan med olja, citronskal (endast det gula) och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla oljan över köttet vid servering och servera med rotfrukterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2016-03-01

Jättegott!

Liane

2015-02-19

Inte alls mycket olja, och gott.

Ylva Sehlén

2014-09-16

Mycket olja, verkar annars jättegott.

Kjell

2014-03-27

najs

Liknande recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

(47)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Julkorv

(15)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies