För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskfilé med ljummensallad och pestosås

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Grillad marinerad fläskfilé som serveras till en ljummen sallad med ugnsrostade grönsaker som rödlök, morot, paprika och tomater.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • smör, till stekning
  • Marinad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 300 g morötter, i bitar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, i klyftor
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Pestosås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl pesto

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in fläskfilén, låt marinera ca 30 min. Stek eller grilla till en innertemperatur på 68°. Låt vila ca 10 min och skiva upp.
  2. Lägg lök, morötter och paprika på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda det rostade med tomater, basilika, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop pestosåsen. Servera salladen och såsen till fläskfilén.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

(140)

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

(7)

Köttbullar i paprikasås

(132)

Varm macka med zucchini och skinka

(0)

Pizza med vitkålssallad

(46)

Lasagne med kassler och zucchini

(40)

Kålpudding med ris

(61)

Fläskkotletter med mos och spenat

(11)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g fläskfilé
  • smör, till stekning
  • Marinad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 300 g morötter, i bitar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, i klyftor
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Pestosås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl pesto

Fläskfilé med ljummensallad och pestosås

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Grillad marinerad fläskfilé som serveras till en ljummen sallad med ugnsrostade grönsaker som rödlök, morot, paprika och tomater.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in fläskfilén, låt marinera ca 30 min. Stek eller grilla till en innertemperatur på 68°. Låt vila ca 10 min och skiva upp.
  2. Lägg lök, morötter och paprika på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda det rostade med tomater, basilika, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop pestosåsen. Servera salladen och såsen till fläskfilén.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

(140)

Lins- och broccoliwok med fläskytterfilé

(7)

Köttbullar i paprikasås

(132)

Varm macka med zucchini och skinka

(0)

Pizza med vitkålssallad

(46)

Lasagne med kassler och zucchini

(40)

Kålpudding med ris

(61)

Fläskkotletter med mos och spenat

(11)