Fläskfilé med balsamicosky
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Fläskfilé med balsamicosky

3.55 (38 betyg)

Balsamvinäger är en underbar smaksättare. Med sin syrlighet och sötma passar den perfekt i denna italieninspirerande fläskfilérätt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 tsk olja
  • svartpeppar
Balsamicosky:
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 pressade vitlöksklyftor
Tillbehör:
  • 350 g tagliatelle
  • 200 g kokta sockerärtor
  • 80 g rucola
  • 1 dl oliver
  • 1 dl grovriven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bort eventuella senor på filén. Bryn den runt om i olja i en stekpanna. Salt och peppra. Lägg den i en ugnsform och lägg på tomaterna. Stek i mitten av ugnen tills filén har en innertemperatur på 68º, ca 15 minuter. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.

  2. 2

    Vispa ur stekpannan med vinäger, olja, honung och vitlök. Häll över köttet. Servera med pasta och sockerärtor.Strö över rucola, oliver och ost vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar