Flaó eivissenc –spansk cheesecake
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Flaó eivissenc –spansk cheesecake

3.14 (7 betyg)

En god spansk efterrätt.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 40 g tärnat smör
  • 2 krm mortlade anisfrön
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
Fyllning:
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 10 hackade myntablad
Till servering:
  • vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, anis och salt i en bunke. Nyp ihop. Tillsätt äggulan och knåda lätt till en deg. Tryck ut i botten på ugnssäkra formar.

  2. 2

    Rör ihop ricotta, ägg, socker och mynta. Häll smeten på bottnarna. Grädda gyllene i mitten av ugnen 20–25 min. Servera med vaniljglass.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går att göra i förväg och servera kalla.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar