För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Flaó eivissenc –spansk cheesecake

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

En god spansk efterrätt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 40 g tärnat smör
  • 2 krm mortlade anisfrön
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 10 hackade myntablad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Lägg mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, anis och salt i en bunke. Nyp ihop. Tillsätt äggulan och knåda lätt till en deg. Tryck ut i botten på ugnssäkra formar.
  2. Rör ihop ricotta, ägg, socker och mynta. Häll smeten på bottnarna. Grädda gyllene i mitten av ugnen 20–25 min. Servera med vaniljglass.

Tips

Går att göra i förväg och servera kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Påskens morotstårta

(31)

Nutella cake pops

(11)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Jordgubbsbruschetta

(5)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Passionsfruktscheesecake

(33)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 40 g tärnat smör
  • 2 krm mortlade anisfrön
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 10 hackade myntablad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Flaó eivissenc –spansk cheesecake

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

En god spansk efterrätt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, anis och salt i en bunke. Nyp ihop. Tillsätt äggulan och knåda lätt till en deg. Tryck ut i botten på ugnssäkra formar.
  2. Rör ihop ricotta, ägg, socker och mynta. Häll smeten på bottnarna. Grädda gyllene i mitten av ugnen 20–25 min. Servera med vaniljglass.

Tips

Går att göra i förväg och servera kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Påskens morotstårta

(31)

Nutella cake pops

(11)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Jordgubbsbruschetta

(5)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Passionsfruktscheesecake

(33)