Flaó eivissenc –spansk cheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.14 (7 betyg)

En god spansk efterrätt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 40 g tärnat smör
  • 2 krm mortlade anisfrön
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 10 hackade myntablad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Lägg mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, anis och salt i en bunke. Nyp ihop. Tillsätt äggulan och knåda lätt till en deg. Tryck ut i botten på ugnssäkra formar.
  2. Rör ihop ricotta, ägg, socker och mynta. Häll smeten på bottnarna. Grädda gyllene i mitten av ugnen 20–25 min. Servera med vaniljglass.

Tips

Går att göra i förväg och servera kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nutella cake pops

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 40 g tärnat smör
  • 2 krm mortlade anisfrön
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 10 hackade myntablad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Flaó eivissenc –spansk cheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.14 (7 betyg)

En god spansk efterrätt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, anis och salt i en bunke. Nyp ihop. Tillsätt äggulan och knåda lätt till en deg. Tryck ut i botten på ugnssäkra formar.
  2. Rör ihop ricotta, ägg, socker och mynta. Häll smeten på bottnarna. Grädda gyllene i mitten av ugnen 20–25 min. Servera med vaniljglass.

Tips

Går att göra i förväg och servera kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nutella cake pops

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)