
Flädergranité med mousserande vin
Betyg (1-5):
Fräsch och god sommardrink med smak av fläder och mynta.
Tillagningstid: 5 minuter + 2 timmar i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl koncentrerad flädersaft
- 2 dl vatten
- 1 msk finhackad färsk mynta
- 2 dl mousserande vitt vin eller cider
Gör så här
- Blanda saft och vatten i en låg form och ställ in i frysen cirka 2 timmar.
- Ta ut formen med den frusna vätskan och rispa i den med en sked eller gaffel så att den får en grov textur, ungefär som snö. Lägg genast upp granitén i portionsglas och toppa med färsk mynta. Slå på mousserande vin vid serveringen.
Liknande recept
Flädergranité med mousserande vin
Betyg (1-5):
Fräsch och god sommardrink med smak av fläder och mynta.
Tillagningstid: 5 minuter + 2 timmar i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda saft och vatten i en låg form och ställ in i frysen cirka 2 timmar.
- Ta ut formen med den frusna vätskan och rispa i den med en sked eller gaffel så att den får en grov textur, ungefär som snö. Lägg genast upp granitén i portionsglas och toppa med färsk mynta. Slå på mousserande vin vid serveringen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!