För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläderblomssaft

Betyg (1-5):
2.98 (44 betyg)

3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 40 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 2 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Äkta fläder har vita flata blomklasar och blommar kring midsommar och i början av juli.
  2. Skölj blomklasarna, skaka av vattnet och lägg dem i en bunke eller kruka. Borsta citronerna rena i varmt vatten. Skär dem först i klyftor, sedan i tunna skivor. Lägg dem och citronsyran i bunken. Koka upp vatten och socker. Häll det kokhett i bunken och rör om. Täck över och låt stå svalt ca 5 dygn.
  3. Sila saften i en silställning. Tillsätt natriumbensoat, utrört i lite av saften. Häll den i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Hållbarheten är begränsad. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
  4. Serveras utspädd som förfriskning, i bål och drinkar, i efterrätter, t ex sorbet, Frukt i gelé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-07-06

Den godaste saften jag gjort! Tack för receptet.

6 st
  • Ingredienser (6)
  • 40 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 2 krm natriumbensoat

Fläderblomssaft

Betyg (1-5):
2.98 (44 betyg)

3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Äkta fläder har vita flata blomklasar och blommar kring midsommar och i början av juli.
  2. Skölj blomklasarna, skaka av vattnet och lägg dem i en bunke eller kruka. Borsta citronerna rena i varmt vatten. Skär dem först i klyftor, sedan i tunna skivor. Lägg dem och citronsyran i bunken. Koka upp vatten och socker. Häll det kokhett i bunken och rör om. Täck över och låt stå svalt ca 5 dygn.
  3. Sila saften i en silställning. Tillsätt natriumbensoat, utrört i lite av saften. Häll den i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Hållbarheten är begränsad. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
  4. Serveras utspädd som förfriskning, i bål och drinkar, i efterrätter, t ex sorbet, Frukt i gelé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-07-06

Den godaste saften jag gjort! Tack för receptet.