Fläderblomssaft

Betyg (1-5):
2.89 (37 betyg)

3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 40 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 2 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Äkta fläder har vita flata blomklasar och blommar kring midsommar och i början av juli.
  2. Skölj blomklasarna, skaka av vattnet och lägg dem i en bunke eller kruka. Borsta citronerna rena i varmt vatten. Skär dem först i klyftor, sedan i tunna skivor. Lägg dem och citronsyran i bunken. Koka upp vatten och socker. Häll det kokhett i bunken och rör om. Täck över och låt stå svalt ca 5 dygn.
  3. Sila saften i en silställning. Tillsätt natriumbensoat, utrört i lite av saften. Häll den i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Hållbarheten är begränsad. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
  4. Serveras utspädd som förfriskning, i bål och drinkar, i efterrätter, t ex sorbet, Frukt i gelé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 40 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 2 krm natriumbensoat

Fläderblomssaft

Betyg (1-5):
2.89 (37 betyg)

3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Äkta fläder har vita flata blomklasar och blommar kring midsommar och i början av juli.
  2. Skölj blomklasarna, skaka av vattnet och lägg dem i en bunke eller kruka. Borsta citronerna rena i varmt vatten. Skär dem först i klyftor, sedan i tunna skivor. Lägg dem och citronsyran i bunken. Koka upp vatten och socker. Häll det kokhett i bunken och rör om. Täck över och låt stå svalt ca 5 dygn.
  3. Sila saften i en silställning. Tillsätt natriumbensoat, utrört i lite av saften. Häll den i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Hållbarheten är begränsad. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
  4. Serveras utspädd som förfriskning, i bål och drinkar, i efterrätter, t ex sorbet, Frukt i gelé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies