Fjordlax eschabeche
  • Tid 50 min + 1 timme i kylen
  • Ugn 150º

Fjordlax eschabeche

3.44 (9 betyg)

Fjordlax i spansk tappning med smak av vitlök, fänkål och morot.

  • Tillagningstid 50 min + 1 timme i kylen
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 1 tsk salt
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fänkål
  • 100 g tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • ev lite hackad bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.

  3. 3

    Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.

  4. 4

    Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.

  5. 5

    Dekorera eventuellt med bladpersilja. Tips! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar