Fjordlax eschabeche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Fjordlax i spansk tappning med smak av vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fänkål
  • 100 g tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 0.5 tsk peppar
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
  5. Dekorera eventuellt med bladpersilja. Tips! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fänkål
  • 100 g tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 0.5 tsk peppar
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt

Fjordlax eschabeche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Fjordlax i spansk tappning med smak av vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
  5. Dekorera eventuellt med bladpersilja. Tips! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)