
Fjordlax eschabeche
Betyg (1-5):
Fjordlax i spansk tappning med smak av vitlök, fänkål och morot.
Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
- 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 200 g tärnad fänkål
- 100 g tärnad morot
- 1 msk olja
- 150 g tärnad gul paprika
- 150 g tärnad röd paprika
- 0.5 urkärnad hackad grön chili
- 2 lagerblad
- 1 stjärnanis
- 3 dl vitt vin
- 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
- 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
- 0.5 tsk peppar
- ev lite hackad bladpersilja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp.
- Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
- Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
- Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
- Dekorera eventuellt med bladpersilja. Tips! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.
Liknande recept
Fjordlax eschabeche
Betyg (1-5):
Fjordlax i spansk tappning med smak av vitlök, fänkål och morot.
Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp.
- Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
- Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
- Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
- Dekorera eventuellt med bladpersilja. Tips! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!