Fjordlax eschabeche

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Fjordlax i spansk tappning med smak av vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fänkål
  • 100 g tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 0.5 tsk peppar
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
  5. Dekorera eventuellt med bladpersilja. Tips! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Gravad lax

(21)

Gravad röding

(22)

Senapssill och lingonsill

(17)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Fiskpaté

(21)

Spicy tuna roll

(19)

Bowl med sashimilax

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fänkål
  • 100 g tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 0.5 tsk peppar
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt

Fjordlax eschabeche

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Fjordlax i spansk tappning med smak av vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila en timme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål och morot i olja. Tillsätt paprika, chili, lagerblad, stjärnanis och vitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med citrussaft, salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den i ugnen i 15 minuter, till en innertemperatur på 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll den över den färdiga laxen och servera.
  5. Dekorera eventuellt med bladpersilja. Tips! Rätten kan även ätas som förrätt och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Gravad lax

(21)

Gravad röding

(22)

Senapssill och lingonsill

(17)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Fiskpaté

(21)

Spicy tuna roll

(19)

Bowl med sashimilax

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies