Fiskspett från Sydostasien
Fiskspett från Sydostasien
  • Tid 75 min

Fiskspett från Sydostasien

3.75 (8 betyg)

Marinera spetten i koriander, fänkålsfrö och sweet chili toppat med pressad lime.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

6 portioner
  • 12 träspett
  • 300 g skinnfri laxfilé
  • 300 g torskrygg eller sejrygg
  • 12 räkor
  • 2 lime
Marinad:
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrö
  • 2 msk rapsolja
  • 1 lime, riven saft
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt träspetten ligga i blöt ett par timmar. Blanda all ingredienser till marinaden.

  2. 2

    Skär fisken i ca 4 cm stora kuber. Skär limefrukterna i ca 1 cm skivor och dela i halvmånar. Varva lax, torsk eller sej, räkor och limeskivor på spetten, pensla med marinad och låt spetten ligga och dra någon timme innan det är dags att grilla.

  3. 3

    Grilla spetten 6-8 minuter. Vänd bara en gång under tiden och inte för tidigt. Fisken håller då ihop bättre och det går lättare att vända spetten utan att fisken fastnar på grillgallret. Pensla med marinad under grilltiden. Servera med limeklyftor och en sallad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • monica

    fisk