Fiskspett från Sydostasien

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Marinera spetten i koriander, fänkålsfrö och sweet chili toppat med pressad lime.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 12 träspett
  • 300 g skinnfri laxfilé
  • 300 g torskrygg eller sejrygg
  • 12 räkor
  • 2 lime
  • Marinad:
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrö
  • 2 msk rapsolja
  • 1 lime, riven saft
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Låt träspetten ligga i blöt ett par timmar. Blanda all ingredienser till marinaden.
  2. Skär fisken i ca 4 cm stora kuber. Skär limefrukterna i ca 1 cm skivor och dela i halvmånar. Varva lax, torsk eller sej, räkor och limeskivor på spetten, pensla med marinad och låt spetten ligga och dra någon timme innan det är dags att grilla.
  3. Grilla spetten 6-8 minuter. Vänd bara en gång under tiden och inte för tidigt. Fisken håller då ihop bättre och det går lättare att vända spetten utan att fisken fastnar på grillgallret. Pensla med marinad under grilltiden. Servera med limeklyftor och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



monica

2012-01-09

fisk

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Skaldjurspaella

(8)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Skaldjurscheesecake

(33)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 12 träspett
  • 300 g skinnfri laxfilé
  • 300 g torskrygg eller sejrygg
  • 12 räkor
  • 2 lime
  • Marinad:
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrö
  • 2 msk rapsolja
  • 1 lime, riven saft
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Fiskspett från Sydostasien

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Marinera spetten i koriander, fänkålsfrö och sweet chili toppat med pressad lime.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt träspetten ligga i blöt ett par timmar. Blanda all ingredienser till marinaden.
  2. Skär fisken i ca 4 cm stora kuber. Skär limefrukterna i ca 1 cm skivor och dela i halvmånar. Varva lax, torsk eller sej, räkor och limeskivor på spetten, pensla med marinad och låt spetten ligga och dra någon timme innan det är dags att grilla.
  3. Grilla spetten 6-8 minuter. Vänd bara en gång under tiden och inte för tidigt. Fisken håller då ihop bättre och det går lättare att vända spetten utan att fisken fastnar på grillgallret. Pensla med marinad under grilltiden. Servera med limeklyftor och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



monica

2012-01-09

fisk

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Skaldjurspaella

(8)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Skaldjurscheesecake

(33)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies