Fisksoppa med saffrans-aioli

Betyg (1-5):
3.68 (34 betyg)

Servera den väldoftande soppan med ett gott bröd och den gyllengula aiolin!

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk olja till stekning
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 1 skivad fänkål
  • 1 skivad zucchini
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1.2 liter vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran
  • 700 g torsk, rödspätta eller lax
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl klippt dill
  • Saffrans-aioli:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl rumsvarm olja
  • 0.5 g saffran

Gör så här

  1. Fräs löken sakta i olja i en stor gryta. Smula över oregano och timjan. Tillsätt fänkål, zuccini och tomaterna med spad. Häll på vattnet. Smula ner buljongtärningarna och koka under lock ca 30 minuter.
  2. Tillsätt vin, vitlök och saffran efter halva koktiden. Lägg i fisken, delad i ca 3 cm stora bitar. Sjud 3-4 minuter. Smaka av, lägg i räkorna och klipp över dill.

Saffrans-aioli:

  1. Pressa vitlöksklyftorna i en skål. Rör ner två äggulor. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle. Rör flitigt hela tiden. Smaksätt med saffran och salt.

Servering

Servera fisksoppan med aiolin och ett gott vitt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2015-01-04

Fantastiskt god, har bjudit flera vänner på den och flera har bett om receptet. Bra när man har mjölkallergiker på middag.

Kemi-sten

2012-12-09

Riktigt riktigt gott. Till och med ungarna tyckte om det. Använde bara färska råvaror till rätten. Helt klart värt det.

åSA

2011-12-17

SUPERGOTT

Liknande recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Camillas bouillabaisse

(14)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk olja till stekning
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 1 skivad fänkål
  • 1 skivad zucchini
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1.2 liter vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran
  • 700 g torsk, rödspätta eller lax
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl klippt dill
  • Saffrans-aioli:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl rumsvarm olja
  • 0.5 g saffran

Fisksoppa med saffrans-aioli

Betyg (1-5):
3.68 (34 betyg)

Servera den väldoftande soppan med ett gott bröd och den gyllengula aiolin!

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken sakta i olja i en stor gryta. Smula över oregano och timjan. Tillsätt fänkål, zuccini och tomaterna med spad. Häll på vattnet. Smula ner buljongtärningarna och koka under lock ca 30 minuter.
  2. Tillsätt vin, vitlök och saffran efter halva koktiden. Lägg i fisken, delad i ca 3 cm stora bitar. Sjud 3-4 minuter. Smaka av, lägg i räkorna och klipp över dill.

Saffrans-aioli:

  1. Pressa vitlöksklyftorna i en skål. Rör ner två äggulor. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle. Rör flitigt hela tiden. Smaksätt med saffran och salt.

Servering

Servera fisksoppan med aiolin och ett gott vitt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2015-01-04

Fantastiskt god, har bjudit flera vänner på den och flera har bett om receptet. Bra när man har mjölkallergiker på middag.

Kemi-sten

2012-12-09

Riktigt riktigt gott. Till och med ungarna tyckte om det. Använde bara färska råvaror till rätten. Helt klart värt det.

åSA

2011-12-17

SUPERGOTT

Liknande recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Camillas bouillabaisse

(14)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies