Fisksoppa med saffran

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g tonfiskfilé
  • 4 tsk rapsolja
  • 1 g saffran
  • 5 salladslökar eller 125 g purjo i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 200 g gurka, urkärnad, i halvmånar
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g grovrivna potatisar
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
  3. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servering

Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2018-01-21

God

Liknande recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g tonfiskfilé
  • 4 tsk rapsolja
  • 1 g saffran
  • 5 salladslökar eller 125 g purjo i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 200 g gurka, urkärnad, i halvmånar
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g grovrivna potatisar
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Fisksoppa med saffran

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
  3. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servering

Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2018-01-21

God

Liknande recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies