För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisksoppa med saffran

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tonfiskfilé
  • 4 tsk rapsolja
  • 1 g saffran
  • 5 salladslökar eller 125 g purjo i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 200 g gurka, urkärnad, i halvmånar
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g grovrivna potatisar
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
  3. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servering

Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2018-01-21

God

Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g tonfiskfilé
  • 4 tsk rapsolja
  • 1 g saffran
  • 5 salladslökar eller 125 g purjo i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 200 g gurka, urkärnad, i halvmånar
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g grovrivna potatisar
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Fisksoppa med saffran

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
  3. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servering

Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2018-01-21

God

Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)