Fisksoppa med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tonfiskfilé
  • 4 tsk rapsolja
  • 1 g saffran
  • 5 salladslökar eller 125 g purjo i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 200 g gurka, urkärnad, i halvmånar
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g grovrivna potatisar
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
  3. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servering

Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2018-01-21

God

Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(36)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g tonfiskfilé
  • 4 tsk rapsolja
  • 1 g saffran
  • 5 salladslökar eller 125 g purjo i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 200 g gurka, urkärnad, i halvmånar
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g grovrivna potatisar
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja

Fisksoppa med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
  3. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servering

Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomas

2018-01-21

God

Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(36)