
Fisksoppa med saffran
Betyg (1-5):
En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g tonfiskfilé
- 4 tsk rapsolja
- 1 g saffran
- 5 salladslökar eller 125 g purjo i skivor
- 100 g champinjoner, i skivor
- 200 g gurka, urkärnad, i halvmånar
- 1 liter vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 200 g grovrivna potatisar
- 400 g körsbärstomater på burk
- 0.5 tsk vitpeppar
- 1 msk hackad persilja
Gör så här
- Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
- Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
- Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Servering
Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.
Liknande recept
Fisksoppa med saffran
Betyg (1-5):
En gyllengul soppa med smak av saffran, champinjoner och tomater.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
- Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp.
- Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Servering
Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Tomas
2018-01-21
God