Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot
  • Tid 30 min

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

4 (31 betyg)

Enkel och snabblagad fisksoppa som får en fin knorr med pepparroten.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 200 g finstrimlad rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 msk fiskfond
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja och dill
  • 0.5 dl riven pepparrot
  • 500 g torsk i kuber t ex orsk eller kolja
  • 1 msk olivolja
  • 2 finstrimlade morötter
Servering:
  • bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en gryta med smör. Stek rotfrukter och lök några minuter utan att det tar färg, rör om då och då.

  2. 2

    Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde. Koka tills rotfrukterna är al dente, cirka 5 minuter. Lägg i fisken och låt alltsammans koka upp. Stäng av värmen och låt soppan stå kvar på plattan några minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Toppa soppan med dill och pepparrot vid servering.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Shirley 2013-04-03

    Fisksoppan var god även utan vin, rieven pepparot på bordet så man tog så mycket man ville

  • Kristin

    Enkelt och gott

  • Katarina

    Lagade till denna fisksoppa till familjen ikväll. Lätt att göra om du har tillgång till matberedare som kan riva grönsakerna åt dig. Då jag inte hade vitt vin hemma så fick det bli utan, är inte så förtjust i det i mat ändå. Mina smaklökar slog inga volter i munnen men ett klart godkänt får soppan. Den gick verkligen hem hos både man och barn som gillar "mild" mat, så att säga.