Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

Betyg (1-5):
4 (31 betyg)

Enkel och snabblagad fisksoppa som får en fin knorr med pepparroten.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 200 g finstrimlad rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 msk fiskfond
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja och dill
  • 0.5 dl riven pepparrot
  • 500 g torsk i kuber t ex orsk eller kolja
  • 1 msk olivolja
  • 2 finstrimlade morötter
  • Servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med smör. Stek rotfrukter och lök några minuter utan att det tar färg, rör om då och då.
  2. Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde. Koka tills rotfrukterna är al dente, cirka 5 minuter. Lägg i fisken och låt alltsammans koka upp. Stäng av värmen och låt soppan stå kvar på plattan några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa soppan med dill och pepparrot vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Shirley 2013-04-03

2013-04-03

Fisksoppan var god även utan vin, rieven pepparot på bordet så man tog så mycket man ville

Kristin

2012-10-18

Enkelt och gott

Katarina

2012-10-16

Lagade till denna fisksoppa till familjen ikväll. Lätt att göra om du har tillgång till matberedare som kan riva grönsakerna åt dig. Då jag inte hade vitt vin hemma så fick det bli utan, är inte så förtjust i det i mat ändå. Mina smaklökar slog inga volter i munnen men ett klart godkänt får soppan. Den gick verkligen hem hos både man och barn som gillar "mild" mat, så att säga.

Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Klassik laxburgare

(2)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(9)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 200 g finstrimlad rotselleri
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 msk fiskfond
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja och dill
  • 0.5 dl riven pepparrot
  • 500 g torsk i kuber t ex orsk eller kolja
  • 1 msk olivolja
  • 2 finstrimlade morötter
  • Servering:
  • bröd

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

Betyg (1-5):
4 (31 betyg)

Enkel och snabblagad fisksoppa som får en fin knorr med pepparroten.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med smör. Stek rotfrukter och lök några minuter utan att det tar färg, rör om då och då.
  2. Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde. Koka tills rotfrukterna är al dente, cirka 5 minuter. Lägg i fisken och låt alltsammans koka upp. Stäng av värmen och låt soppan stå kvar på plattan några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa soppan med dill och pepparrot vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Shirley 2013-04-03

2013-04-03

Fisksoppan var god även utan vin, rieven pepparot på bordet så man tog så mycket man ville

Kristin

2012-10-18

Enkelt och gott

Katarina

2012-10-16

Lagade till denna fisksoppa till familjen ikväll. Lätt att göra om du har tillgång till matberedare som kan riva grönsakerna åt dig. Då jag inte hade vitt vin hemma så fick det bli utan, är inte så förtjust i det i mat ändå. Mina smaklökar slog inga volter i munnen men ett klart godkänt får soppan. Den gick verkligen hem hos både man och barn som gillar "mild" mat, så att säga.

Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Pasta med krämig laxsås

(35)

Klassik laxburgare

(2)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(9)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies