Fisksoppa med blåmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk timjan, till garnering
  • 0.5 citron, i klyftor
  • bröd

Gör så här

  1. Skrubba musslorna och släng dem som är trasiga eller öppna. Fräs lök, vitlök, morotsspaghetti, selleri och timjan i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt musslor, vin, vatten, grädde och salt. Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Släng de som inte öppnat sig.
  3. Skär fisken i 16 bitar och salta. Lägg bitarna ovanpå musslorna och låt ånga under lock ca 3 min. Vänd varsamt runt så att allt blandas.
  4. Garnera soppan med färsk timjan och servera med citronklyftor och ev bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torsk med musselsås i foliepaket

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Moules marinières

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(33)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk timjan, till garnering
  • 0.5 citron, i klyftor
  • bröd

Fisksoppa med blåmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba musslorna och släng dem som är trasiga eller öppna. Fräs lök, vitlök, morotsspaghetti, selleri och timjan i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt musslor, vin, vatten, grädde och salt. Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Släng de som inte öppnat sig.
  3. Skär fisken i 16 bitar och salta. Lägg bitarna ovanpå musslorna och låt ånga under lock ca 3 min. Vänd varsamt runt så att allt blandas.
  4. Garnera soppan med färsk timjan och servera med citronklyftor och ev bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torsk med musselsås i foliepaket

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Moules marinières

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(33)