För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisksoppa med blåmusslor

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk timjan, till garnering
  • 0.5 citron, i klyftor
  • bröd

Gör så här

  1. Skrubba musslorna och släng dem som är trasiga eller öppna. Fräs lök, vitlök, morotsspaghetti, selleri och timjan i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt musslor, vin, vatten, grädde och salt. Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Släng de som inte öppnat sig.
  3. Skär fisken i 16 bitar och salta. Lägg bitarna ovanpå musslorna och låt ånga under lock ca 3 min. Vänd varsamt runt så att allt blandas.
  4. Garnera soppan med färsk timjan och servera med citronklyftor och ev bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Fiskgratäng med räkor och dill

(150)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Capellini med räkor och lime

(21)

Moules marinières

(2)

Pasta med heta räkor

(144)

Krämig gryta med räkor

(16)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk timjan, till garnering
  • 0.5 citron, i klyftor
  • bröd

Fisksoppa med blåmusslor

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba musslorna och släng dem som är trasiga eller öppna. Fräs lök, vitlök, morotsspaghetti, selleri och timjan i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt musslor, vin, vatten, grädde och salt. Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Släng de som inte öppnat sig.
  3. Skär fisken i 16 bitar och salta. Lägg bitarna ovanpå musslorna och låt ånga under lock ca 3 min. Vänd varsamt runt så att allt blandas.
  4. Garnera soppan med färsk timjan och servera med citronklyftor och ev bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Fiskgratäng med räkor och dill

(150)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Capellini med räkor och lime

(21)

Moules marinières

(2)

Pasta med heta räkor

(144)

Krämig gryta med räkor

(16)