Fiskpaket med fänkål, sparrisbroccoli och sugarsnaps
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Fiskpaket med fänkål, sparrisbroccoli och sugarsnaps

3.45 (20 betyg)

Paketera fisken med fänkål i folie och det blir godare än gott.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g koljafilé, torsk eller annan vit fisk
  • 2 tsk salt
  • 1 liten strimlad fänkål
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 70 g sugar snaps
  • 2 knippen dill
  • 0.5 skivad citron
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader.

  2. 2

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  3. 3

    Vänd fisken i salt. Fördela fisk, grönsaker, smör och peppar på fyra bitar aluminiumfolie. Vik ihop folien till paket och sätt in i ugnen 25 minuter eller grilla 12-15 minuter, lägg på ett lock om ni grillar.

  4. 4

    Servera med nykokt färskpotatis

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg barnens favoritgrönsaker i foliepaketet. Allt grönt är gott till fisk.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tina

    Så gott! Och så lätt! Hackade alla grönsaker och blandade i en bunke o sen på fisken. Hade lax istället för vit fisk, underbart gott :D