Fiskgratäng med fetaost och dill
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Fiskgratäng med fetaost och dill

4.75 (4 betyg)

En fiskrätt som är krämigt god och superenkel att göra.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskrygg
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g purjolök, finstrimlad
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.

  2. 2

    Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen. Blanda grädden med dill och vitlök och häll över fisken. Till- laga mitt i ugnen ca 25 min.

Tomatsallad:

  1. 1

    Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta tempen på fisken, den är klar vid 55°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar