Fiskgratäng med fetaost och dill

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

En fiskrätt som är krämigt god och superenkel att göra.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g torskrygg
  • 1 kg potatis
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g purjolök, finstrimlad
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen. Blanda grädden med dill och vitlök och häll över fisken. Till- laga mitt i ugnen ca 25 min.

Tomatsallad:

  1. Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.

Tips

Ta tempen på fisken, den är klar vid 55°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(16)

Snabb matjesgratäng

(0)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Klassisk laxburgare

(2)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(7)

Krämig potatissallad med stekt lax

(10)

Snabbrimmad sejrygg med rotsellerimos

(37)

Blomkåls-Jansson

(96)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g torskrygg
  • 1 kg potatis
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g purjolök, finstrimlad
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Fiskgratäng med fetaost och dill

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

En fiskrätt som är krämigt god och superenkel att göra.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen. Blanda grädden med dill och vitlök och häll över fisken. Till- laga mitt i ugnen ca 25 min.

Tomatsallad:

  1. Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.

Tips

Ta tempen på fisken, den är klar vid 55°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(16)

Snabb matjesgratäng

(0)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Klassisk laxburgare

(2)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(7)

Krämig potatissallad med stekt lax

(10)

Snabbrimmad sejrygg med rotsellerimos

(37)

Blomkåls-Jansson

(96)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies